Training voor gastouders én ouders
Iedereen die kinderen opvoedt heeft te maken met het huilen, het boos zijn en de ruzie van kinderen. Soms kun je daar als opvoeder goed mee omgaan. Soms zit je met de handen in het haar. Het kan fijn zijn om daar als opvoeders eens met elkaar over van gedachten te wisselen.
Boos
Als ik weer kwaad ben,
kijk dan maar goed uit!
Dan gooi ik van woede een steen door de ruit,
dan wil ik niet praten,
dan hou ik me groot,
maar het liefst zou ik huilen bij jou op schoot.
Workshop Omgaan met huilen, boos zijn en ruzie
Wat leer je
Iedereen die kinderen opvoedt heeft te maken met het huilen, het boos zijn en de ruzie van kinderen. Soms kun je daar als opvoeder goed mee omgaan. Soms zit je met de handen in het haar.
Het kan fijn zijn om daar als opvoeders eens met elkaar over van gedachten te wisselen. Al pratend hoor je, dat je niet de enige bent die kinderen soms ingewikkeld vindt. Je hoort van een andere opvoeder misschien een aanpak die jou aanspreekt. Een aanpak die je wilt gaan proberen. Ook zal de theorie die je hoort je aanzetten tot het opnieuw bekijken van de opvoedsituatie in jouw opvang of bij jou thuis.
Vertrouwen ontwikkelen
Er wordt er in de workshop aandacht besteed aan het ruimte bieden voor emoties bij een kind. Een kind voelt zich daardoor begrepen en ontwikkelt vertrouwen in jou als opvoeder en in zichzelf. Ruimte voor emoties is namelijk een belangrijk aspect van de opvoeding. Een ander belangrijk element is het bieden van duidelijke grenzen. Voor elk kind is het belangrijk dat het weet en ervaart dat jij als opvoeder kaders aanbiedt, waarbinnen het kind zich mag ‘bewegen’.
Ook bij het ruimte bieden aan de emoties van kinderen zijn grenzen belangrijk. Een evenwicht tussen aandacht en het stellen van grenzen is belangrijk.
Je krijgt een kader aangereikt over het omgaan met de emoties van kinderen. En we kijken naar wat er praktisch mogelijk is in de zorg voor de emotionele ontwikkeling van kinderen. Dat doen we door situaties die jullie in de praktijk meemaken te bespreken.
Aan het eind ontvang je een praktisch stencil met tips voor het bieden van emotionele ondersteuning.
Overige informatie
- Van 10 tot 30 personen.
- Programma van 2 uur.
- Deze workshop is geschikt voor kinderopvang én ouders
- De workshop wordt gegeven in Groningen, Friesland en Drenthe.
- De prijs is exclusief reis- en vervoerskosten en vrijgesteld van BTW.
- Download hier de Workshop Omgaan met huilen in PDF.
Vrijblijvende offerte
De investering is afhankelijk van het aantal deelnemers, de locatie, materiaal en reiskosten. Vraag daarom gerust nu een vrijblijvende offerte aan!
WIL JE EEN WORKSHOP OP MAAT?
Andere vaak gekozen workshops
Sensomotorisch spel
Workshop over het wat en waarom sensomotorisch spel zo belangrijk is in de ontwikkeling en hoe stimuleer je dat.
Grenzen stellen
Aan de hand van kaartjes en casussen praten we met elkaar over allerlei aspecten van grenzen. ‘Grenzen aangeven is meer dan alleen nee zeggen’.
Workshop Deugdenvriendjes
Een deugd benoemen zegt kinderen zoveel meer dan enkel horen dat ze iets ‘goeds’ hebben gedaan. Het benoemen versterkt het karakter!
Hoe werken we
Informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan voor de workshop Omgaan met huilen, boos zijn en ruzie.
Het tarief is afhankelijk van de wensen, de voorbereiding, het materiaal en de reiskosten.
Er is al een workshop beschikbaar vanaf €250,- speciaal op maat voor gastouders.
Meer over Nienke
Als pedagogisch coach biedt Nienke pedagogische ondersteuning en zij inspireert gastouders tijdens hun persoonlijke ontwikkeling bij de dagelijkse omgang met kinderen.
Nienke stelt zich voor
SESSIE MET PEDAGOGISCH COACH
Naast de workshops en trainingen is Nienke ook per sessie in te huren door organisaties als pedagogisch coach.
Voor informatie en aanvragen: nienke@gobinzicht.nl