Deskundigheidsbevordering
InZicht staat voor betrokkenheid voor elkaar, betrouwbaarheid en kwaliteit. GOB inZicht biedt aangesloten gastouders deskundigheidsbevordering aan. Hiervoor organiseren we diverse activiteiten.
Activiteitenprogramma 2024
Gastouder Challenge Pedagogisch Werkplan
Doe jij ook mee? De Gastouder Challenge Pedagogisch Werkplan is er speciaal voor alle gastouders in Nederland! Wegens groot succes in 2025 een nieuwe kans!
Meld je aan ❯Wichtelen met inZicht
In het najaar verlangen we vaak naar lichtpuntjes, ons wichtelmannetje Olle gaat aan de slag zodra de dagen korter worden.
Maak kennis met Olle ❯Cursus Eerste Hulp Bij kinderOngevallen
Gastouders zijn verplicht zich te scholen op het gebied van Eerste Hulp Bij kinderOngelukken. InZicht biedt de gastouders de gelegenheid om jaarlijks een praktijktraining te volgen waarmee het door de gastouder zelf behaalde certificaat wordt onderhouden en daarmee geldig blijft.
Er wordt o.a. aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:
Typische gevaren bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen
Acuut levensreddend handelen
Alarmeren
Wondverzorging en het aanleggen van verbanden
Vergiftigingen
Preventie van ongevallen in en om het huis.
Een jaarlijkse herhaling waarbij de opgedane kennis wordt opgefrist blijft belangrijk.
Thema-avonden
Ieder jaar organiseert inZicht voor de bemiddelde gast- en vraagouders een thema-avond waarbij er onderwerpen aan bod komen die te maken hebben met het opvoeden en begeleiden van kinderen.
Een greep uit de onderwerpen:
- De rol van de tv en de computer in de opvoeding van nu
- Spelen en speelgoed
- Weerbaarheid
- De motorische ontwikkeling van kinderen
Dag van de gastouder
In het jaar 2002 is de “Dag van de Gastouder” in het leven geroepen door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van gastouders te promoten. De Dag van de Gastouder wordt altijd gehouden op de derde donderdag van september.
Bijeenkomsten
InZicht organiseert bijeenkomsten voor uitwisseling en intervisie.
Samen als collega gastouders bij elkaar komen. De gelegenheid nemen om samen met andere gastouders ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar, het delen van tips over hoe het wellicht ook anders kan.
Als je bedenkt welke verantwoordelijkheid je als volwassene draagt om een kind in de fase waarin het alles en iedereen nabootst goed te begeleiden, zijn intervisie en reflectie van groot belang voor je professionaliteit als gastouder.